PrimeXBT Research: Hoe zal de heropleving in COVID-19 gevallen de marktvolatiliteit beïnvloeden?

Met meer dan zes maanden in het jaar is de nieuwe post-pandemische wereld nu een manier van leven. Bevestigde gevallen hebben meer dan 10 miljoen slachtoffers gemaakt en het dodental heeft nu een half miljoen slachtoffers geëist.

De Wereldgezondheidsorganisatie beweert dat de uitbraak „nog niet eens bijna voorbij is“ en wereldwijd zelfs „in een stroomversnelling raakt“.

WHO-hoofd Tedros Adhanom Ghebreyesus zei zelfs, verontschuldigend, „het ergste moet nog komen“.

Het is moeilijk om je een situatie voor te stellen die erger is dan de huidige situatie. De eerste schok voor de wereld stuurde de economie in een neerwaartse spiraal. Jobless claims schoten omhoog toen de bedrijven werden gesloten als gevolg van strikte quarantaine voorwaarden.

De aandelenmarkt, edelmetalen en cryptocurrency’s zoals Bitcoin hadden te lijden onder een ernstige vorm van zelffinanciering. De olieprijzen daalden voor het eerst in de geschiedenis tot negatief.

Ongekende marktvolatiliteit: De Silver Lining van de Pandemie

De enige zilveren rand te midden van zo’n ramp is dat de pandemie een uiterst volatiele omgeving in de markten heeft gecreëerd. De volatiliteit is de drijvende kracht achter de intraday-prijsschommelingen die de winstgevendheid in de handel aanwakkeren.

Beleggers mogen dan wel lijden, maar handelaren zijn aan het klauteren om ten volle te profiteren van de historische volatiliteit.

Het heeft niet alleen geleid tot een toename van het handelsvolume onder professionele handelsplatformen, maar het heeft ook geleid tot een stijging van een geheel nieuwe generatie handelaren die voor het eerst in aandelen en andere markten terechtkomen.

Verdien passieve inkomsten met Quadency trading bot. Verbind Binance account en gebruik Quadency bot voor 6 maanden volledig gratis. Schiet op, deze deal is niet lang meer geldig!

Gegevens tonen zelfs aan dat sportgokkers sterk zijn verschoven naar de handel met hun favoriete bezigheden uit de lucht.

Met de eerste golf van de pandemie die zo’n chaos veroorzaakt, zal een tweede golf nog meer ravage aanrichten? Analyse van PrimeXBT onderzoek kan enig licht werpen op wat te verwachten is voor de marktomstandigheden in de komende dagen.

Eerste Outbreak Causes White Swan Event, Black Thursday Selloff

De uitbraak begon voor het eerst in Wuhan China, maar het nieuws werd relatief stil gehouden toen het uit het krappe gebied kwam. Toen de Verenigde Staten en de rest van de wereld van de potentiële impact leerden, werd de beurs opgeschrikt door een selloff die nu Zwarte Donderdag wordt genoemd.

Het „witte zwaan“ evenement maakte een einde aan een seculiere stierenloop op de beurs, en nam ook de benen uit het vroege begin van de volgende opleving van Bitcoin.

Een nieuwe indicator, ontwikkeld door Bitcoin-expert Willy Woo, laat zien hoe dichtbij Bitcoin Code was om uit te breken in een nieuwe uptrend voordat COVID-19 plaatsvond.

Toen de pandemie toesloeg, veroorzaakten angst, onzekerheid en twijfel echter paniek in de speculatieve activaklasse, waardoor er over de hele linie een enorme crash ontstond.
Record crashes gevolgd door historische rally’s kwamen en gingen snel achter elkaar in de dagen na de epische ineenstorting, toen de markten probeerden te stabiliseren.

De markten zijn pas recentelijk begonnen met het pauzeren van een krachtige bounce in een V-vormig herstel. Maar een heropleving van nieuwe gevallen die uit de hand lopen, kan een voorbode zijn van een nog grotere zelfopoffering, of op zijn minst van een nieuwe periode van extreme volatiliteit.

Deze theorie wordt ondersteund door een tweede piek in de Chicago Board Options Exchange Volatility Index (VIX).

De tweede golf van Pandemische Mei brengt een terugkeer van Marktwaanzin.

Uit de gegevens blijkt dat alleen al in de VS het aantal gevallen weer snel toeneemt. Het land is er niet alleen niet in geslaagd om de curve af te vlakken, maar ze zijn ook weer in de verkeerde richting gaan buigen.

De gevallen stijgen nu weer in een bijzonder gevoelige periode in de wereldgemeenschap. De Verenigde Staten worden als supermacht door China uitgedaagd, terwijl het land toch kwetsbaar is.

De dollar als mondiale reservevaluta draagt het gewicht van de wereldeconomie met zich mee. Alles is op de een of andere manier aan de dollar gekoppeld. Nu de dollar zelf verzwakt, schommelen de markten nog sterker.

Protesten, rellen en politieke onrust zijn in het hele land uitgebroken. En een omstreden presidentsverkiezing is nog maar maanden verwijderd.

Het lot van de wereldeconomie, de markten en nog veel meer zal in de rest van 2020 misschien allemaal op de spits worden gedreven – een jaar dat door weinigen als bijzonder pijnlijk wordt ervaren.

Handelaren krijgen een andere kans op kansen, profiteren met PrimeXBT…

De eerste golf van marktvolatiliteit veroorzaakte een ongelooflijke stijging van het handelsvolume, hernieuwde interesse van ervaren traders en zelfs nieuwe interesse van een nieuw ras van duizendjarige daghandelaren. Zal de tweede golf nog meer vraag en volatiliteit creëren?

Wanneer de volgende fase van de volatiliteit toeslaat, ga dan voor op de vraag door u in te schrijven op PrimeXBT, een prijswinnend Bitcoin-margehandelsplatform, dat CFD’s aanbiedt op aandelenindexen, grondstoffen, forex en cryptocurrencies.

PrimeXBT biedt alle hulpmiddelen die nodig zijn om te profiteren van zowel stijgende als dalende markten, inclusief long- en shortposities, evenals ingebouwde grafieksoftware en technische analyse-indicatoren van TradingView. Samen met stop loss en take profit orders, kunnen handelaren van het platform de toekomstige marktvolatiliteit omarmen en chaos veranderen in een kans.

Voor degenen die de eerste zes maanden van de recordvolatiliteit hebben gemist, komen dit soort tweede kansen niet vaak voor. Het is alleen te wijten aan de onverwachte impact van een uitbraak. De wereld vecht nog steeds dat deze omstandigheden bestaan, en ze duren misschien niet eeuwig.