BITCOIN EN CRYPTO MARKTANALYSE VOOR DE VOORBIJE WEEK

De markten genoten opnieuw van een levendige week omdat de nieuwsberichten over de vaccins positief waren en de S&P de week afsloot met 3.693 stuks. In het Verenigd Koninkrijk keurde het Medicines and Healthcare Regulatory Agency (MHRA) het BioNTech/Pfizer-vaccin goed, met een uitrol die deze week moet beginnen. De FTSE All-Share steeg van 3.542 op dinsdagochtend naar 3.702. Het sentiment was positief, omdat het licht aan het eind van de tunnel door de ontzettende cijfers werd vervangen.

In de crypto ruimte was er duidelijk meer beweging, met bitcoin die op een aantal beurzen een nieuwe all-time high raakte. Ethereum presteerde ook goed na de succesvolle start van de migratie naar Ethereum 2.0. Andere altcoins volgden, met XRP, Cardano en Litecoin ook sterke stijgers.

SIMON PETERS, ANALIST, ETORO: BITCOIN BREEKT EINDELIJK DE ALL-TIME HIGH ALS $20.000 LONKT.

Bitcoin heeft ons allemaal verleid met het veelgeprezen $20.000 niveau. We zagen dat de Bitcoin $19.832 heeft gehaald, wat volgens CoinGecko een recordhoogte was, hoewel het moeilijk was om lang op dat niveau te blijven. Het daalde tot ongeveer $18.700 voor een klim terug naar $19.400.

Als we de bitcoin het $20.000 niveau zien breken en, nog belangrijker, het vasthouden, dan is het waarschijnlijk dat we het zien klimmen naar $25.000. Het lijdt geen twijfel dat $20.000 een barrière blijft, zowel vanuit een technisch perspectief als op ideologisch niveau.

Naar mijn mening is een gestage stijging te verkiezen boven een meteorologische. Natuurlijk willen beleggers de prijs van BTC zo snel mogelijk zo hoog mogelijk zien gaan, maar vanuit een adoptief standpunt is een langzame en gestage stijging met minimale volatiliteit waarschijnlijk het beste. Het zou helpen om bitcoin als munt te gebruiken, terwijl het ook meer regelgevers zou aanmoedigen om het digitale goed te accepteren.

DAVID DERHY, ANALIST, ETORO: XRP GENIET ZOWEL VAN PRESTATIES ALS VAN EEN STERKE STIJGING VAN DE ACTUALISERING.

Terwijl bitcoin de krantenkoppen haalde in zowel crypto-gerichte publicaties als in de mainstream media, vertoonden altcoins ook een aantal uitzonderlijke prestaties. De meest in het oog springende bewegingen bleven komen van XRP, dat $0.679 bereikte.

In ons maandelijks rapport over de top van de crypto-activa op het eToro-platform zag XRP veruit de grootste toename van de handelsactiviteit van maand tot maand. Het sentiment ten aanzien van de crypto-activa blijft duidelijk positief, aangezien veel beleggers het verschil erkennen tussen de huidige prijs en de all-time high van de token. Het aandeel van XRP haalt ook de bitcoin in, en maakt 72% uit van het totale handelsvolume van de bitcoin op eToro in november. In oktober was dit slechts 9%.

Vooruitkijkend zullen investeerders ongetwijfeld op de hoogte zijn van de aankomende Spark token Airdrop, die mogelijk ook van invloed is geweest op de koers.

Ik denk dat XRP, samen met Stellar, op dit moment een beetje hoog lijkt. Een retracement terug naar $0.400 is een mogelijkheid, aangezien het niet een gegeven is dat alle crypto activa zullen terugkeren naar hun vorige pieken.

SIMON PETERS, ANALIST, ETORO: ETHEREUM 2.0 IS VOLTOOID (NOU JA… FASE 0 IN IEDER GEVAL)

Een beetje overschaduwd door de bitcoin prijsloop, maar in veel opzichten belangrijker, was de succesvolle lancering van de Ethereum 2.0 Beacon Chain. Het eerste deel van Ethereum’s overgang van proof-of-work naar proof-of-stake, de lancering van de Beacon Chain betekent ook dat de lopende validatieknooppunten hun beloning gaan ontvangen van de inzet. De Twitter account lightclients delen de blokhandtekeningen, waarbij het eerste blok getekend is ‚Mr. F was here‘. Velen zijn opgewonden om deel uit te maken van dit historische moment.

In het algemeen werd de lancering van dinsdag goed ontvangen door de cryptogemeenschap, hoewel we al hebben gezien dat de eerste validator werd geschrapt voor het runnen van een andere instantie van hun validator. Dit is een beetje te verwachten – vooral op een platform zo groot als dat van Ethereum als nieuwe validators gewend raken aan de regels van het runnen van een node. Het is goed om te zien dat het Ethereum team aan de bal is en dat de meerderheid van de lopende validatieknooppunten dit lijken te doen als goede acteurs. Het benadrukt ook de noodzaak voor die validateurs om een gordel- en bracesbenadering van hun systemen te hanteren, aangezien een kleine en schijnbaar onbeduidende fout kan leiden tot een mogelijke hapering. Ontwikkelaar Phil.eth heeft een handige lijst van dingen samengesteld om te vermijden.

Ethereum heeft zich dit jaar duidelijk onderscheiden in de prijs, maar ook op de lange termijn zijn de vooruitzichten positief. Gezien het succes van fase 0 van Ethereum 2.0, de brede use case voor slimme contracten en het vooruitzicht op verschillende protocollen die daarop kunnen worden gebouwd – om nog maar te zwijgen van de blijvende belangstelling voor decentrale financiering – zou ik zeggen dat de vooruitzichten zeer rooskleurig zijn.