Bitcoin-derivat spelar återhämtning

Bitcoin-derivatmarknaden skulle ha sin dag i solen förra fredagen, den 26 juni 2020. Även med över 115 000 Bitcoin Options- kontrakt som löper ut, har priset inte gått. Den största cryptocurrency genom marknadsvärde fastnar fortfarande i samma intervall mellan 9 000 och 10 000 dollar, oskakad i två månader.

Med tanke på hävstångseffekten av derivatkontrakt var det troligt att ett drag var kort

Men på den ljusa sidan lärde sig Bitcoin Profit marknaden en lektion som utan tvekan kommer att återkalla till slutet av månaden – att derivatmarknaden spelar uppsving. Nåväl, det är åtminstone vad den senaste rapporten från Ecoinometrics har påpekat, särskilt med hänvisning till det institutionella fokuserade Chicago Mercantile Exchange.

Rapporten åberopade känslan hos de flesta marknadsbevakare som tittade på den överhängande och massiva utgången och förväntade sig flytta. Faktum är att många av oss var en del av denna hoppfulla folkmassa. Det betonade emellertid att katalysatorn för Bitcoin , särskilt på denna volatilitet-karga marknad, inte kommer att vara derivatpubliken. Det stod,

”Jag har sagt det tidigare, jag tror inte att marknaden för derivat med Bitcoin direkt driver plötsliga prisrörelser. Åtminstone inte i detta skede. De är mestadels passagerare som är fastspända för åkturen. ”

Om hävstångseffekter tunga, flyktiga hungriga, institutionella derivathandlare inte driver prisrörelse, vem är det?

Ett annat segment av marknaden som ofta är tänkt för att dra en prisutlösare kan misstänkas i denna ovanliga fas av marknaden. Det är de många små fickinvesterare som kollektivt spelar på FOMO, och de få av de djupfickade valarna som lätt kan tippa listorna.

Ecoinometrics uppgav att Bitcoin-marknaden „i dessa dagar“ är brist på FOMO, och valar kunde därför driva den „fysiska Bitcoin-marknaden.“ Metoden för detta drag skulle vara först genom en stor och snabb beställning, ungefär som flytten den 2 april 2019 när Bitcoin steg med 17 procent på dagen, ett drag som tillät Bitcoin att nå $ 13 800 $ i slutet av det kvartalet. Efter beställningen kommer priset att reagera när automatiska och motsvarande handel kommer att utlöses, många i fel positioner kommer att möta likvidation, vilket förvärrar prisrörelsen.